Of het nu gaat om een nieuwe technologie, een vreemde taal of een geavanceerde vaardigheid, om concurrerend te blijven moet je vaak nieuwe dingen leren. Bijna tweederde van de Amerikaanse werknemers heeft een cursus gevolgd of heeft een aanvullende opleiding gezocht om hun carrière te bevorderen, volgens een studie van maart 2016 van het Pew Research Center. Zij melden dat de resultaten onder meer een uitgebreid professioneel netwerk, een nieuwe baan of een ander carrièrepad omvatten.

Iemand iets leren (of doen alsof)

Als je je voorstelt dat je iemand anders het materiaal of de taak die je probeert te begrijpen moet leren, kun je het leren versnellen en meer onthouden, volgens een studie die is gedaan aan de Washington University in St. Louis. De verwachting verandert je mentaliteit, zodat je je bezighoudt met effectievere benaderingen van het leren dan degenen die gewoon leren om een test te halen, volgens John Nestojko, een postdoctoraal onderzoeker in de psychologie en medeauteur van de studie.

Snel leren

Deskundigen van het Louisiana State University’s Center for Academic Success stellen voor om 30-50 minuten te besteden aan het leren van nieuw materiaal. “Iets minder dan 30 is gewoon niet genoeg, maar iets meer dan 50 is te veel informatie voor je hersenen om in één keer op te nemen,” schrijft leerstrategieën assistente Ellen Dunn. Als je klaar bent, neem dan vijf tot tien minuten pauze voordat je weer een sessie begint.S to this text in the module Advanced settings.

Maak aantekeningen met de hand

Terwijl het sneller is om aantekeningen te maken op een laptop, zal het gebruik van een pen en papier je helpen om beter te leren en te begrijpen. Onderzoekers van de Universiteit van Princeton en de UCLA ontdekten dat wanneer studenten met de hand aantekeningen maakten, ze actiever luisterden en in staat waren om belangrijke concepten te identificeren. Het maken van aantekeningen op een laptop leidt echter tot hersenloze transcriptie, evenals een mogelijkheid tot afleiding, zoals e-mail.

Maak gebruik van de kracht van mentale afstand

Hoewel het contra-intuïtief klinkt, kunt u sneller leren wanneer u gedistribueerd leren oefent, of “spacing”. In een interview met The New York Times, Benedict Carey, auteur van How We Learn: The Surprising Truth About When, Where, and Why It Happens, zegt dat leren is als het besproeien van een gazon. “Je kunt een gazon één keer per week gedurende 90 minuten besproeien of drie keer per week gedurende 30 minuten,” zei hij. “Het uit elkaar zetten van de besproeiing tijdens de week zal het gazon groener houden na verloop van tijd.”

Een studeerdutje doen

Stilstand is belangrijk als het gaat om het behoud van wat je leert, en het krijgen van slaap tussen de studiesessies kan je geheugen tot zes maanden later opkrikken, volgens nieuw onderzoek gepubliceerd in Psychological Science.

Wijziging van het uitbreidingsgebied

Als je een nieuwe motorische vaardigheid leert, kun je die sneller onder de knie krijgen, zo blijkt uit een nieuwe studie aan de Johns Hopkins University School of Medicine. In een experiment werd de deelnemers gevraagd om een computergestuurde taak te leren. Degenen die tijdens hun tweede sessie een aangepaste leertechniek gebruikten, presteerden beter dan degenen die dezelfde methode herhaalden.